Zwanger: de laatste weken

By april 03, 2017 , ,


De uitgerekende datum (20 april) komt steeds dichterbij. Het begint al op te schieten maar toch is de tijd nog nooit zo sloom gegaan. Met 37 weekjes heb je over het algemeen waarschijnlijk nog wel een paar weken te gaan. Misschien ga je zelfs wel over die 40 weken heen en dat terwijl mijn nieuwsgierigheid op zijn hoogste is.

Over het algemeen is een vrouw 9 maanden, dus 40 weken zwanger. Dat weten we allemaal en daar houd je rekening mee. Maar die laatste weken wachten kunnen toch erg moeilijk zijn! Je lichaam werkt niet meer mee en je voelt je op en top zwanger. Vaak gaat het allemaal niet meer zo lekker. Bovendien heb je zwangerschapsverlof. Meer tijd om te genieten maar ook meer tijd om met je zwangerschap en je naderende bevalling bezig te zijn.
Ik merk dat de dagen erg traag voorbij gaan. Ik ben iemand die zich niet snel verveelt, ik weet me meestal goed bezig te houden. Ik houd van lezen, schrijven, puzzelen, noem maar op. Genoeg activiteiten dus die je gedurende de dag in je eentje kunt doen, terwijl vriendinnen aan het werk zijn. Normaal gesproken zou ik ook zeggen: geniet nog van die laatste weken 'vrijheid' en ga leuke dingen doen. Maar door flinke rugpijn, is langer dan een half uur achtereen één van die activiteiten doen niet goed mogelijk. Daardoor wordt afleiding zoeken zo moeilijk en wat doe je zonder afleiding? Juist, je vervelen en nog meer nadenken! Dromen over je kleintje die je wil vasthouden, je bewust zijn van elke beweging in je buik en ja, zelfs uitkijken naar je bevalling.

Al weken lang heb ik oefenweeën en harde buiken. En de laatste week zijn daar ook indalingsweeën bijgekomen. Bovendien komen de oefenweeën en harde buiken nog veel meer voor. Al snel ga je bij elke steek of kramp denken (hopen): 'Gaat het beginnen!?'.
Maar ik ben 'pas' 37 weken zwanger. Het zou zomaar nog 4 weken kunnen duren! Dus daar probeer ik maar van uit te gaan, al valt dat niet altijd mee. Elke donderdag ben ik weer een week verder, een kleine mijlpaal. Ik brand van nieuwsgierigheid en hoop ons kleintje snel te kunnen verwelkomen.

Herkennen jullie ook die intense nieuwsgierigheid van de laatste weken?

You Might Also Like

0 reacties