3x leuke boeken voor zwangeren

By maart 28, 2017 , , , ,

leuke zwangerschapsboeken
Er zijn honderden boeken die je kunt raadplegen als je zwanger bent. Van informatieve boeken tot invulboeken. Maar welke zijn nou echt de moeite waard? Gedurende mijn zwangerschap heb ik erg veel gebruik gemaakt van drie boeken.

jouw zwangerschapsbijbel
De bekende Zwangerschapsbijbel. Wie kent hem niet! Ik heb de wat oudere versie. Ondertussen is er alweer een nieuwe versie beschikbaar. Het is een dik boek met heel veel informatie en mooie foto's. Het beschrijft de zwangerschap in al zijn stadia, evenals de ontwikkeling van het kindje. Ook bevat het boek heel veel hoofdstukken over de bevalling, de verzorging van je kindje, van jezelf en nog veel meer. Een uitgebreid naslagwerk dus, geschreven door deskundigen. Het is super handig er dingen in op te zoeken en leuk het door te bladeren.

buskruit met muisjes
Buskruit met muisjes.  Geschreven door de drie moeders: Nina Veeneman, Noor Schutte en Marieke Wigmans. Ook dit boek belicht de zwangerschap, de bevalling maar vooral ook die eerste maanden met je baby. Het wordt op een leuke manier beschreven, ook de soms wat minder leuke kanten komen gewoon aan bod waardoor je eerlijk wordt voorgelicht. Leuk aan dit boek is, dat het speciale blauwe kaders bevat met een kort verslagje wat zinvol is voor aanstaande vaders. Speciaal voor de mannen die geen zin hebben het gehele boek te lezen. Het is gemakkelijk te lezen en leuk ge├»llustreerd. Het boek is er ook voor moeders die al wat oudere kinderen hebben, namelijk: Buskruit met peuters.

negen maanden invulboek
Het negen maanden dagboek van Oei, ik groei! Als je net als ik van schrijven houdt, is dit super leuk om bij te houden. Vanaf het begin van de zwangerschap tot de bevalling kun je elke week wat schrijven en de vragen beantwoorden. Ook is er ruimte voor foto's en je eigen verslagjes. Soms is het wat jammer dat elke week dezelfde vragen bevat, maar toch erg leuk om te doen. Bovendien heb je dan na afloop een leuk naslag werkje over je eigen zwangerschap. Ik heb hem iedere week trouw ingevuld en kan niet wachten tot ik beland ben bij de pagina's 'je geboorte!'  

Welke boeken vonden/vinden jullie leuk te lezen gedurende je zwangerschapYou Might Also Like

1 reacties